sim7000e with hologram sim not registering


#1

I have a sim7000e module and a hologram sim.
When I use the botletics library, it won’t connect to the network.
When I manually use the AT commands it’s also clear that it does not connect:
AT+CFUN=1
OK
AT+CGNSPWR?
+CGNSPWR: 0
OK
AT+CGNSPWR=1
OK
AT+CGDCONT=1,“IP”,“hologram”
OK
AT+CGREG?
+CGREG: 0,0
OK
AT+CREG?
+CREG: 0,0
OK
AT+CGREG?
+CGREG: 0,0
OK
AT+COPS=?
+COPS: (1,“vodafone NL”,“voda NL”,“20404”,7),(1,“NL KPN”,“NL KPN”,“20408”,7),(1,“T-Mobile NL”,“TMO NL”,“20416”,0),(1,“vodafone NL”,“voda NL”,“20404”,0),(1,“NL KPN”,“NL KPN”,“20408”,0),(1,“T-Mobile NL”,“TMO NL”,“20416”,9),(0,1,2,3,4),(0,1,2)

Even after waiting an hour, it’s still not connected.

The SIM does seem normal in the hologram dashboard.


#2

I’ve got a Hologram R410 Nova that I’m experimenting with. Like you I had connection problems. I found the at+cops (Cellular OPerator Selection) command to be the solution.

If you issue at+cops? it will tell you the mode of the modem. A return of 0 is auto, 1 is manual. My Nova was in manual.

at+cops=? causes the modem to scan then list the available networks, this is what is shown in your response. If you are in manual mode you can select a network from the listing (not sure which your hologarm sim may work with in your area).

To connect to vodafone the command is

at+cops=1,2,“20404”

for T-Mobile it is
at+cops=1,2,“20416”

for KPN use 20408

If one of the above commands get you connected the red led will be lit solid.


#3

Thanks, changing the AT+COPS did the trick. :):grinning:


closed #4

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.